Laatste update april 2015

Lezing duurzaam ontwikkelen

Wij vinden het in onze wereld normaal dat er drinkwater onbeperkt voor handen is. We hoeven de kraan maar open te draaien. Datzelfde geldt voor elektriciteit en  gas om de kachel te laten branden en zo nog een paar zaken.
Al vroeg werd Nico geconfronteerd met het feit dat dit allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Hij woonde meer dan 10 jaar op een schip en had geen vaste ligplaats, dus was noodgedwongen totaal selfsupporting. Hij kan u verzekeren: dat maakt een mens heel bewust!

Later ging hij zich bemoeien met de herstructurering van RDM/Heijplaat klik hier. Hier waren de sleutelwoorden innovatie en duurzaam. Met name op het gebied van energiegebruik, het gebied moet in 2020 energieneutraal zijn en de hele ontwikkeling daarheen moet vanuit de bewoners komen.
Nico is voorzitter van de bewonersvereniging. Volgens een overeenkomst zijn de bewoners mede verantwoordelijk voor deze ontwikkeling. Daarom hebben de bewoners van Heijplaat een visie ontwikkeld en neergelegd in het stuk, Groot Heijplaat, een duurzame verandering naar 2035, klik hier

Nico is één van de architecten van deze visie. Hij heeft geleerd wat het is om duurzaam te denken en is groot aanhanger van bv. de transitie theorieën van Jan Rothmans. Nico geeft lezingen over duurzaam ontwikkelen. In al die tijd heeft hij leren zien wat er allemaal goed gaat, maar vooral ook wat er allemaal fout gaat op dit gebied.
Ook hier weet Nico zijn skills als verhalenverteller te gebruiken om een goed verhaal te vertellen over wat er allemaal voor nodig is willen we een duurzame weg naar de toekomst of maatschappelijk verantwoord investeren mogelijk maken.