laatste update maart 2015

 

voorstellingen, ook engelstalig


Op deze pagina vindt u en overzicht van de voorstellingen die Nico speelt en die u kunt boeken.

NIEUW!

DE ZWARTE DUIVELS VAN DE WILLEMSBRUG

Mei 1940 werd Rotterdam gebombardeerd, maar dit bombardement kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Er gingen een paar heftige oorlogsdagen aan vooraf waarin, zoals het verhaal luidt, een handjevol mariniers verschanst onder het wegdek van de brug, de invasiemacht bij de Maasbruggen wist te stoppen. Met de moed der wanhoop verdedigden zij de stad, maar moesten opgeven na het bombardement waardoor de binnenstad in 15 minuten tijd in een puinhoop veranderde. Op die manier werd de capitulatie afgedwongen. Toen de mariniers uit hun postie tevoorschijn kwamen, salueerde de commandant van de Duitse troepen uit respect voor de Zwarte Duivels zoals de Duitsers hen noemden. De mariniers waren volgens de legende in staat om de vijand de strot af te bijten als het nodig was. Deze voorsteling werd in de vroege meidagen gespeeld op de plek waar het 75 jaar geleden allemaal gebeurd is, als eerbetoon voor de mariniers die toen hun verbeten strijd voerden en nu binnen de Rotterdamse geschiednis in de doofpot dreigen te verdwijnen. klik hier voor meer informatie.

THE BEST OF…

Na meer dan 22 jaar vertellen heeft Nico een compilatie gemaakt van zijn beste verhalen. Een voorstelling van 45 tot 75 minuten voor de hele familie. U wordt meegenomen in de wereld van de allermooiste verhalen die er bestaan. Hier komt de magie van de echte vertelkunst tot zijn recht en doet Nico zijn reputatie als old school storieteller eer aan.

ROTTERDAM

Nico is geboren en getogen in Rotterdam. Hij kreeg de kleur en de geur van de wereldhavens met de paplepel ingegoten. Hij kent de stad vanaf het water en vanaf de wal en van haver tot gort. Nico vertelt met passie over de ontwikkeling van Rotterdam. Zijn verhaal begint ver voordat het een nederzetting was en hij gaat door tot 25 jaar na nu. In een sneltreinvaart gaat Nico door 7 eeuwen groei van de stad heen en markeert onmiskenbaar de momenten van veranderingen de ten grondslag lagen aan de groei en de ontwikkeling van de stad. Deze voorstelling speelt Nico liefst samen met Arkadi Gankin die met zijn accordeon muzikale intermezzo's verzorgt, zodat de luisteraar ook de tijd krijgt om het verhaal op zich in te laten werken. Duur van de voorstelling 90 minuten, beeldmateriaal en lesbrief behoren tot de mogelijkheden.

HAGEOTA/INDIANENVERHALEN

De specialiteit van Nico is verhalen uit de cultuur van de Noord Amerikaanse Indianen. Oude verhalen en moderne verhalen wisselen elkaar af en de voorstelling is aan te passen op vrijwel elk thema. Dit is mogelijk door de grote kennis van - en betrokkenheid van Nico bij het Rode volk. klik hier Deze voorstellingen geven de luisteraar een goede ingang in de cultuur van het Rode Volk. Nico weet als geen ander met veel droge humor een brug voor u te slaan met pakkende en toegankelijke verhalen voor jong en oud. Duur van de voorstelling 45 tot 60 minuten. Korte voorstellingen ook mogelijk. Nico kan ter plekke voorstellingen aanpassen op de wensen van het moment. Ook hier laat Nico zien dat een vertelling ter plekke gemaakt kan worden, samen met het publiek. Hier worden verhalen echt gedeeld! Lesbrief behoort tot de mogelijkheden. voor meer informatie klik hier

IERSE VERHALEN

Ierland staat bekend om zijn verhalen. Nico heeft een uitgelezen selectie verhalen uit éen wereld waarin het leven met andere ogen bekeken wordt dan de voor ons gebruikelijke nuchtere bril. In deze verhalen lopen realiteit en dromen hand in hand! Voorstellingen zijn voor alle leeftijden, maar Nico heeft ook de Tullamore Dew Special, 16+ verhalen, omdat sommige dingen nu eenmaal niet voor kinderoren bestemd zijn en dat heeft niet altijd te maken met sex! Deze voorstellingen zijn in vele vormen en varianten te beleven. Ook hier laat Nico zien dat een verteller meer in zijn mars heeft dan een kant en klare voorstelling. Ook deze voorstellingen worden verteld met veel droge Rotterdamse humor en natuurlijk wordt het publiek betrokken in de avonturen. Voorstelling duurt 45 tot 75 minuten. voor meer over deze verhalen klik hier

MARITIEME VERHALEN

Nico heeft een reeks verhalen die met zout of zoet water te maken hebben. Piraten of eerlijke zeelieden, harde werkelijkheid of de mystiek van de wereld tussen eb en vloed, verhalen uit de tijd dat de schepen nog van hout waren en de mannen van staal, you name it and Nico kent er wel een paar verhalen over.….

DIERENVERHALEN

Wij kunnen veel leren van hoe de dieren met elkaar omgaan. De dieren krijgen in deze verhalen menselijk trekjes en als goed vakman weet Nico precies welke eigenschappen waarom bij welke dieren horen. Verder weet Nico te vertellen over de tijd dat er nog maar één spin op de wereld was en waarom de vogels ooit in hun blote kont liepen. Het zijn verhalen uit de tijd dat er nog niet zoveel mensen op de werled waren en de dieren nog met elkaar spraken.

RIDDERVERHALEN

Het verhaal van Jan van Schaffelaar. In de 15e eeuw sprong deze ridder van de kerktoren van Barneveld af teneinde zijn mannen een gruwelijke dood te besparen. Een verhaal  waarin een tipje van de sluier wordt opgelicht over hoe heet het er in die tijd aan toeging. Dit verhaal is op historische feiten gebaseerd. Lang geleden alweer maakte Nico deze voorstelling voor een manifestatie in Barneveld en won er een prijs mee als beste act. Het mooiste compliment wat Nico kreeg was van een oudere vrouw die na het luisteren naar deze voorstelling naar hem toe kwam en zei: nu loop ik al heel lang wekelijks een paar keer langs dat beeld en nu weet ik eindelijk wat er toen gebeurd is, dank u wel. Duur van de voorstelling ongeveer 45 minuten, lesbrief mogelijk.

VERHALEN ROND DUURZAAMHEID

Wat uw nieuwe telefoontje te maken heeft met het uitsterven van de gorilla’s in Oost Congo en Centraal Afrika? Nico vertelt aan de hand van een spannend verhaal over de 14 jarige Patrick hoe dit alles met elkaar verbonden is. Patrick moet in de vakantie met zijn vader mee die een onderzoek moet doen naar het uitsterven van de laaglandgorrilla en gaandeweg de reis ontdekt Patrick dat wat wij als vanzelfsprekend zien, elders op aarde nare gevolgen heeft.

VORSTELIJKE VERHALEN

Voorstellingen samen met broer André Prins. Terwijl Nico Prins met zijn verhalen de juiste snaar raakt, verzorgt André de juiste toon. Verhalen worden begeleid door gitaar muziek.

ANDERE MOGELIJKHEDEN

Nico heeft nog meer veel meer in zijn vertellersmars. De duur van een voorstellingen is van drie kwartier tot avondvullend. De prijzen zijn vanaf net onder € 300 euro incl. btw. Nico doet ook lezingen en verzorgt workshops, trainingen en masterclassen. Hij stond in de loop van zijn vertellersloopbaan voor de klas van de basisschool, voortgezet onderwijs, gaf en geeft gastcolleges op de Hoge School Rotterdam, Erasmus Universiteit en Nijenrode.....oh ja, en is Ted x speaker. Aarzel niet om contact op te nemen en vraag naar de vele mogelijkheden.